Стручкова квасоля в бальзамічний оцет

Стручкова квасоля в бальзамічний оцет – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

При приготуванні зеленої квасолі спаржевої грубі кінці обрізають, простіше всього це зробити після її варіння. Я обрізаю кінці кулінарними ножицями. Мала теплова обробка квасолі дозволяє зберегти в ній вітамін С і каротин, які містяться саме в стручках. Якщо порівнювати стручкову квасолю з горохом або іншими бобами, наявність білка і амінокислотний склад схожий з білком м’яса.

Сьогодні світові відома жовта стручкова (французька) і зелена квасоля. Незважаючи на те, що білка в жовтому сорті найменше, в ній більше вітамінів. На відміну від зеленої квасолі, жовта (її ще називають масляною) менш калорійна. Після приготування вона більш м’яка і красива при подачі, так як зберігає свій жовтий колір.

Взагалі я дуже люблю спаржеву квасолю. У магазинах, найчастіше ми бачимо її в замороженому вигляді або у консервованому. Я з неї готую безліч страв. Зелену квасолю можна варити, готувати на пару, запікати в духовій шафі під різними соусами, додавати в супи, омлети або в різні салати. Сьогодні розповім вам, як приготувати пряну зелену стручкову квасолю в бальзамічний оцет з часником. Ви можете пофантазувати і додати насіння кунжуту, кедрові та/або інші перемелені горішки, улюблені приправи або заправити все соусом. Страва йде як самостійне, у вигляді салату чи можна подати на гарнір до м’яса.

Покроковий рецепт