Я приготувала традиційним способом. Судак, смажений в борошні на сковороді з додаванням моркви і цибулі.
Інгредієнти
Судак – 1 рибка | |
Борошно – 50 гр | |
Цибуля – 1 шт | |
Морква – 1 шт | |
Олія (рафінована) – 50-100 мл | |
Зелень – 100 гр | |
Часник – 1 зубчик | |
Сіль – за вкуску | |
Перець – за смаком |
Судак — річкова риба. Без судака не обходиться не один стіл. Судак відварений відмінно підходить для людей після операцій і травм. Для дієтичного харчування, що бажають скинути зайву вагу, він просто незамінний. З судака рекомендують починати прикорм маленьких дітей. У м’ясі судака міститься багато білка і корисних мікроелементів найважливіших для людського організму.
Покроковий рецепт
Тушку судака вимити, почистити і розпотрошити.
Потім порізати на порційні шматки.
В окремій тарілці готуємо борошно і сіль з перцем, перемішавши обвалюємо шматочки риби. У сковороду налити олію для смаження і нагріти до потрібної температури.
Викладаємо шматки в сковорідку. Обсмажуємо з двох боків до появи золотистої скоринки.
Поки судак смажиться нарізаємо цибулю кільцями і моркву невеликими шматочками і викладаємо до судку в сковороду. Я додаю трохи часнику для аромату, але це індивідуально.
Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і смажимо ще протягом 10 хвилин. Подаємо на стіл зі свіжою зеленню і овочами. Приємного апетиту!