Суп харчо – легенда грузинської кухні. Традиційно готується з яловичого бульйону з ароматними спеціями і зеленню. Я пропоную приготувати його з свинячих реберець – з ароматним, насиченим бульйоном.
Інгредієнти
Ребра свинячі – 500-700 гр | |
Томат – 250 мл | |
Картопля – 4-5 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Морква – 1 шт | |
Часник – 2-3 зубки | |
Сіль, спеції – За смаком | |
Рис – 2-3 ст ложки |
Харчо з свинячих реберець – це ароматний, насичений, смачний суп.
Покроковий рецепт
Готуємо продукти, необхідні для приготування супу
Промиваємо ребра під холодною водою. Заливаємо чистою водою і ставимо на сильний вогонь. Доводимо до кипіння – обов’язково знімаємо піну. Після чого ставимо на середній вогонь і варимо 1,5 – 2 години, щоб бульйон вийшов наваристим і ароматним.
Додаємо томат , доводимо до легкого кипіння.
Очищаємо і готуємо овочі: моркву натираємо на крупній тертці, картоплю нарізаємо брусочками, цибулю – соломкою.
Рис добре промиваємо і заливаємо холодною водою хвилин на 10.
Коли наш бульйон з томатом закипить, додаємо цибулю і моркву. Все це час суп повинен злегка кипіти. Варимо хвилин 5.
Додаємо картоплю. Доводимо до кипіння. Якщо картопля довго вариться, даємо йому поваритися хвилин 10-15 без рису. Після чого додаємо рис. Сіль, спеції за смаком і варимо 20 хвилин.
Коли рис готовий, додаємо дрібно нарізаний часник і накриваємо кришкою . Даємо протомиться супу на повільному вогні ще хвилин 10.
От і все! Наш ароматний суп харчо з реберцями готовий. При бажанні можна додати зелень кінзи і петрушки. Приємного Вам апетиту. Готуйте із задоволенням!