У каструлю наливаємо 2 л води і доводимо до кипіння. Висипаємо сочевицю масою 250 гр. (стільки було в упаковці).
Зважуємо піалу.
За допомогою піали відміряємо 50 гр. пасти і через 10 хв. після варіння сочевиці додаємо її в каструлю. Через 5 хв. солимо й додаємо спеції (сушені томати з цибулею, чорний перець, куркума).
Так само відміряємо 50 гр. ковбаси по типу салямі і через наступні 5 хв. додаємо її в каструлю.
Варимо ще 5 хв. до готовності, періодично помішуючи. Знімаємо з вогню й даємо супу настоятися. Пам’ятайте, каламутність бульйону залежить від багатьох факторів. В цьому і є градація між супом і супом-пюре. Будь-які бобові наближають страва до другого виду супів, але це вже окрема тема.