Суп з курячих стегенець з гарбузом, квасолею і журавлиною варто спробувати приготувати кожному. Тим більше, багато часу приділяти страві немає необхідності, оскільки готується він просто.
Інгредієнти
курячий окорочок – 1 великий | |
вода – 3 літри | |
маргарин – 1 столова ложка | |
цибуля ріпчаста – 1 головка | |
борошно – 2 столові локжи | |
гарбуз – 150 гр | |
квасоля консервована – 1 банку | |
спеції – за смаком | |
журавлина – жменя | |
зелень, сметана, сухарики – за бажанням для подання |
Поєднання курки і журавлини не рідкість зараз. Його можна зустріти у вишуканому ресторані або приготувати самостійно. Вишуканий, але, в той же час, простий і буденний смак, вабливий і глибокий аромат не зможе залишити байдужим справжнього гурмана.
Журавлина надає багатьом стравам незвичайної нотки завдяки своїй кислуватості та певної загадковості, в якійсь мірі. А тут і поготів. Курка отримає ніжний смак завдяки термічній обробці і дозволить повною мірою насолодитися цим безумовно дивовижним поєднанням. Для ситості додається квасоля.
Хоча б спробувати приготувати його варто навчити кожного. Тим більше, багато часу приділяти страви не потрібно буде. На його приготування навіть у самого «криворукий» людини піде близько години. Але ця трата часу того варто. Отже, розглядається суп з курки і журавлини.
Покроковий рецепт
Починати потрібно з курки. Курячі стегенця необхідно залити достатньою кількістю холодної води. Далі потрібно додати солі і додати варінні на тридцять-сорок хвилин, чекаючи абсолютної готовності. Після цього бульйон проціджують. З стегенець знімається шкірка, видаляють кістки, а м’ясо обробляється на невеликі шматочки.
Далі треба взяти залишений без уваги цибулю і нашаткувати його. Потім обсмажити на маргарині на маленькому вогні, без утворення скоринки (при температурі сто двадцять градусів цельсія). Потім додати трохи борошна, смажити ще 1 хвилину, зняти з вогню.
Тепер необхідно взяти гарбуз і нарізати її маленькими кубиками. Закинути отримані шматочки в киплячий бульйон і довести до кипіння.
У цю суміш додати також обсмажений раніше в смальці цибулю з борошном і подрібнені шматочки м’яса курячих стегенець.
Додати за смаком перець, сіль і щось інше, чого забажає душа. Варити приблизно десять хвилин.
Коли все вже буде наближатися до кінця, потрібно неодмінно згадати про журавлині – додати її в бульйон. Важливо запам’ятати, що в бульйон ні в якому разі не можна додавати лавровий лист. Це може обернутися втратою в бульйону свого теплого і домашнього аромату. А що може бути краще, ніж чекати повного приготування нового смачного страви і вдихати гарячі пари курки і легкі нотки журавлини.
Так само, в кінці варіння ми додаємо квасолю. Вона консервована і довго варити її немає необхідності, хвилин 5. Ось суп з гарбуза і квасолі на курячих стегенець і готовий.
Щоб страва чудово і гармонійно виглядало на тарілці, суп треба подавати з дрібно нарізаною зеленню. Можна додати сметанки (але це вже за бажанням). Так блюдо знайде якусь самобутність і особливу атмосферу. Подавати квасолевий суп з гарбузом і журавлиною смачно з часниковими грінками.
Суп може порадувати кожного. Він добре підходить, щоб нагодувати до відвала» людини, якій уже багато днів болить горло і турбує погане самопочуття. Він виявиться смачним і корисним в цьому випадку. Та й просто з зрадіють такому теплого й привітного прийому. Суп можна взяти з собою в термосі на роботу і з’їсти разом з колегами. Його можна подавати у зимовий холодний вечір і спекотний літній день. Але, правда, по-різному. І гарячим, і холодним він буде повністю розкривати всю свою смакову гаму і тонкі відтінки журавлини.