Як на мене це дуже простий рецепт не вимагає запам’ятовувати точну кількість інгредієнтів.
Інгредієнти
Червона квасоля – 1,5-2 | |
Картопля – 5-6 | |
Морква – 1 | |
Ріпчаста цибуля – 1 | |
Борошно – 1ч.л. | |
Зелень – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Лавровий лист – 1 |
Цей суп готує моя бабуся скільки я себе пам’ятаю, не маючи жодного рецепту, але спостерігаючи за нею основний рецепт для себе я склала. Хочу вам запропонувати пісний варіант цієї страви.
Покроковий рецепт
Для початку відварюємо квасолю до готовності (не забудьте, що квасоля потрібно відварити окремо).
Зараз у мене тільки така квасоля, тому варю з неї, але якщо у вас інша то думаю, що її теж можна використовувати.
Далі чистимо, миємо й нарізаємо картоплю так, як подобається саме вам (для супу великого значення воно не має). За бажанням ви можете додати трохи сирої нарізаної моркви до картоплі. Заливаємо картоплю водою і ставимо варити.
Моркву миємо, чистимо, натираємо на крупній тертці і обсмажуємо на рослинному маслі і в кінці додаємо борошна 1 чайну ложку.
Добре все перемішуємо і висипаємо в підлозі готової картоплю.
Потім додаємо вже варену квасолю. За кілька хвилин до готовності додамо нарізаний лук, зелень, сіль і перець.
Довести все до готовності, накриваємо кришкою і чекаємо поки охолоне.
Швидко, легко, смачно.
Приємного апетиту.
Хочу додати, що ви можете самі визначати скільки всього додавати, наскільки густим зробити блюдо. Зелень і спеції це взагалі особиста справа кожного. А також пам’ятаємо що додавши реберця, курячого м’яса, яловичини або свинини ви отримаєте зовсім інший смак. Тому страва можемо варити як і в звичайний день так і в пісний.