Цей суп з галушками, але галушки не звичайні! Діти особливо люблять такий суп! Спробуйте приготувати і вам також дуже сподобається!
Інгредієнти
борошно (тісто) – 1 склянка | |
яйце (тісто) – 1 шт. | |
вода (тісто) – 5 ст. л. | |
курячий бульйон – 1,5 літра | |
картопля – 1 шт середнього розміру | |
морква – 1 шт. маленька | |
цибуля – 1 шт. 30 гр | |
масло рослинне – 2 ст. л. | |
сіль – за смаком | |
зелень – за смаком |
Не дуже складний, але дуже смачний рецепт супу! В татарської кухні він називається “САЛМА”. Це суп з маленькими галушками, які ми звертаємо в маленькі ракушечки з круто замішаного тіста. Ця процедура у нас займе деякий час, але результат вас не розчарує!
Покроковий рецепт
В першу чергу будемо готувати тісто, так як йому потрібно буде трохи полежати, відпочити! З склянки борошна, одного яйця і води готуємо тісто. Я готую його у своєму блендоре зі склянкою, з хорошою потужністю. Розбиваю яйце. змішую з водою, на дно склянки наливаю половину яєчної суміші, за тим борошно, сіль і знову яєчну суміш. Пульсуючими натисканням на кнопку блендера за 1-2 хвилини замісити тісто. Воно збереться грудкою. Висипаємо його на стіл і вимішуємо тісто!
Даємо тісту відпочити хвилин тридцять, а в цей час чистимо і нарізаємо овочі! Картоплю ріжемо на кубики, моркву я натерла на тертці для корейської моркви, цибулю ріжемо кубиком!
Ставимо на вогонь каструлю з бульйоном, розігріваємо і кладемо картоплю і на середньому вогні відварюємо до напівготовності, в цей час робимо засмажку з цибулі і моркви. Додаємо зажарку до картоплі, наш напівфабрикат готовий.
Тепер робимо наші галушки! Тісто ще раз добре вымесим, що б воно було однорідним. Відрізаємо не великий шматочок і робимо джгутик, ковбаску, намагаємося зробити якомога тонше. Потрібно зробити кілька таких джгутів, накрити харчовою плівкою і по одному будемо джгутики перетворювати в галушки!
Від джгута відщипуємо маленький шматочок, натискаємо на нього і прокатує по досці, вийде завиток і так по черзі , не кваплячись робимо ракушечки! Кілька разів зробите, зрозумієте як це просто і буде у вас в копилочке такий цікавий варіант супу! На двох літрову каструлю у мене пішло дві третини тесту! Тісто універсальне, можна розкачати тонкий пласт, нарізати локшину і висушити!
Отримані галушки кладемо в приготований нами бульйон з картоплею і засмажкою і варимо до готовності! Зелень, сіль за смаком!
Суп готовий! Приємного Вам апетиту!