Полуничний пиріг люблять буквально все. А вже якщо він вийде ніжним-це подвійний успіх і радість. Отже, беремо ягоди і починаємо готувати.
Інгредієнти
борошно – 1 стакан | |
порошок для випічки (розпушувач) – 1/2ч.л | |
сода, погасити краплею оцту – 1/2ч.л | |
вершкове розм’якшене масло – 2ст.л | |
рослинне масло – 1ст.л | |
цукор – 2/3стакана | |
ванілін – пакетик | |
сіль – 1/4ч.л | |
грецький йогурт, змішати з невеликою кількістю води – 3/4стакана | |
полуниця, нарізана шматочками – 1 стакан з гіркою | |
спеції – за бажанням кориця, мускатний горіх |
Для любителів прянощі в цей полуничний пиріг можна додати різні спеції… кориці і мускатний горіх. Додати спеції додадуть пирога унікальний смак і аромат!
Покроковий рецепт
Духовку розігріти до 180 градусів С.
Змішати в мисці розпушувач, сіль, соду і борошно. Додати вершкове і рослинне масло.
До пухкої маси збиваємо міксером. Додати ваніль. Для любителів прянощі в пиріг ви можете додатково додати кориці і/або мускатний горіх.
Тепер в 3 кроки додати борошно по черзі з йогуртом, перемішуючи. Починати і закінчувати потрібно додаванням борошна. Тісто перемішати лопаткою.
Викласти лопаткою тісто у форму, змащену маргарином. Зверху викласти полуницю і трохи посипати цукром. Випікати полуничний пиріг близько 25-30 хвилин.