Жариная курка в духовці з картоплею – це просто і смачно. Інгредієнти для цієї страви прості і доступні кожному.
Інгредієнти
Курка – 1 шт | |
Картопля – 1 кг | |
Лимон – 0,5 шт | |
Майонез – 3 ст. л | |
Аджика – 1 ст. л | |
Сіль, спеції – за смаком |
Це смачне блюдо можна готувати як на свято, наприклад, день народження або Новий рік, так і просто якщо хочеться чого-небудь смачненьке на обід або вечерю. Курочка виходить дуже соковита, а картопелька хрустка. Інгредієнти для цієї страви прості і доступні кожному.
Покроковий рецепт
Курку помити і нарізати на шматочки. Скласти курку в каструлю, додати сіль, вичавити сік лимона, покласти три столові ложки майонезу і одну столову ложку аджики, спеції за смаком. Все це добре перемішати і залишити курку в маринаді на півгодини маринуватися.
Поки курка маринується, приступаємо до картоплі. Картоплю почистити від шкірки, нарізати шматочками.
Духовку включити на 250 градусів, щоб попередньо розігріти. Нам знадобиться два дека. Один деко змастити маслом, викласти на нього мариновану курку, другий деко також змастити олією і викласти на нього картоплю.
Поставити деко в розігріту духовку на 45-50 хвилин. Листи слід міняти місцями, а картоплю і курку перевертати, щоб золотава скоринка була з усіх сторін. Смачна святкова курочка готова! Приємного апетиту!