Кальмари, приготовлені з овочами і рисом, можуть стати прекрасним варіантом закуски до новорічного столу.
Покроковий рецепт
Процес приготування:
Добре промити оброблені тушки кальмарів, перекласти їх на блюдо і підсушити, потім нарізати невеликими кубиками помідори і очищену моркву почистити і порізати цибулю.
Підготувати сковорідку з товстим дном, влити в неї кунжутне масло, прогріти його на вогні середньої сили, потім додати нарізані овочі і готувати їх до м’якості при частому помішуванні.
Додати добре промитий рис, за смаком насипати на сковорідку які-небудь приправи і ароматизовану сіль, перемішати і продовжити процес смаження ще п’ять хвилин. Очистити від насіння болгарський перець і нарізати квадратиками, відправити на сковорідку разом зі стручковою квасолею і консервованою кукурудзою, продовжити процес смаження ще п’ять хвилин.
При цьому необхідно постійно стежити за тим, щоб компоненти не пересмажились і не покрилися темною скоринкою, а залишалися м’якими. Влити трохи гарячої води, продовжити процес приготування рису з овочами під кришкою ще вісім хвилин.
Далі необхідно нафарширувати приготовленої начинкою тушки кальмарів. Перекласти фаршировані морепродукти в невелику глибоку форму. Зверху викласти гілочки зелені (для аромату страви) і помідори черрі. Відправити фаршировані кальмари в гарячу духовку і запікати приблизно двадцять хвилин при 180 градусах.