Святкове запечене блюдо з картоплі з сиром горгонзола

Святкове запечене блюдо з картоплі з сиром горгонзола – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Почистити промиті бульби картоплі, потім нарізати їх невеликими скибочками, підготувати велику сковороду, розтопити в ній достатня кількість вершкового масла.

Як тільки масло повністю розтопиться, викласти в нього картопляні часточки і до золотистого відтінку обсмажувати їх при періодичному помішуванні близько двадцяти хвилин на тихому вогні.

Далі нарізати невеликими шматками горгонзолу, після цього підготувати не дуже велику форму з високими стінками, влити в неї залишки масла з сковороди, потім викласти половину картопляного часточок. Зверху розкласти половину порції нарізаною горгонзоли, потім на сирний шар викласти залишився картоплю, посолити картоплю.

Зверху розподілити залишки горгонзлы, після цього поставити форму з картоплею і сиром в духовку і запікати хвилин п’ятнадцять при 180 градусах, за бажанням в процесі готування картопляне страву можна збризнути невеликою кількістю свіжовіджатого лимонного соку.

Подавати картоплю з сиром у гарячому вигляді до запеченої або обсмаженої курки.