Святковий паштет з курячої печінки

Святковий паштет з курячої печінки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Заздалегідь підготуйте всі необхідні інгредієнти і приступайте до приготування. Рецепт не потребує великого набору продуктів.

На першому етапі приготування добре промийте печінку і зцідіть воду. Видалити всі плівки і прожилки. Великі сегменти розріжте на більш дрібні шматочки.

Почистіть цибулю і нарізати не дуже дрібно.

Червону моркву, також потрібно почистити і порізати не дуже великими кубиками або кружечками.

На наступному етапі всі продукти потрібно загасити. Візьміть відповідного розміру казан, влийте і розігрійте рослинне масло, скиньте підготовлені цибулю і моркву. Регулярно перемішуючи, підсмажуйте на середньому вогні 10 хв.

Потім до овочів додайте курячу печінку і добре перемішайте. Печінка виділить свій сік. Також на середньому вогні, постійно перемішуючи тушкуйте, поки вода повністю не випарується. На це піде близько 20 – 25 хв. В кінці приготування посоліть за смаком.

Отриману масу разом з вершковим маслом, пропустіть через м’ясорубку спочатку з звичайної сіткою, а потім через дрібну, щоб фарш був однорідним. Для цієї мети можна застосувати блендер. Спробуйте на сіль.

З отриманого паштету сформуйте кульки або різноманітні фігурки. Можна скористатися формами для печива. Прикрасити зернами граната. Вони додадуть страві не тільки красивий незвичайний вигляд, але і додадуть приємну пікантну кислинку.

Таке частування, можна розкласти в будь-контейнери і заморозити. Після розморожування паштет не втратить поживних і смакових властивостей.

От у нас і вийшла смачна і корисна закуска. Відмінно підійде і для сімейного меню, і для святкового столу. Сміливо готуйте не тільки для родини, але й для гостей. Повірте, вони оцінять по достоїнству. Приємного апетиту!