Очищений картопля подрібнюємо на крупній тертці. Розміщуємо одно у відповідному салатнику картопляний шар.
Змащуємо його майонезом. Зручно зробити сітку з майонезу, зрізавши куточок упаковки.
Замаринуем для салату цибулю. Подрібнюємо цибулину, додаємо по чайній ложці солі і цукру. Доливаємо оцет, перемішуємо.
На картопляний шар поміщаємо цибулевий.
Філе оселедця нарізаємо шматочками. Розміщуємо рибний шар. Додаємо «горошини» майонезу.
Наступний шар – з натертої моркви.
Потім послідує шар з подрібненого на тертці зеленого яблука.
Натираємо курячі яйця. Викладаємо з них шар. Змащуємо його майонезом.
Завершальний шар робимо з натертого буряка. З цього шару також проходимся майонезом.
Прикрашаємо оселедець під шубою за своїм бажанням. Даємо салату просочитися, а потім подаємо на святковий стіл. Приємного апетиту!