Як говорилося раніше, спочатку слід зайнятися приготуванням томатного желейного кільця, а для цього слід підготувати невеликий сотейник, насипати в нього гранульований желатин, влити трохи прохолодною відфільтрованої води, перемішати.
Накрити кришкою посуд з желатином і залишити хвилин на двадцять для набухання, потім поставити сотейник з ним на малий вогонь, злегка прогріти желатинову масу, додати томатну пасту. Розмішати суміш дуже ретельно ще раз, трохи остудити її, додати подрібнений кріп, перемішати.
Підготувати силіконову форму у вигляді кільця необхідного діаметра, влити в неї томатно-желейну суміш і до повного застигання відправити в холодильну камеру, після чого можна приступити безпосередньо до приготування салату.
У очищеного авокадо видалити кісточку, потім і ніжну соковиту м’якоть плоду нарізати маленькими шматочками, пересипати цей нарізаний фрукт в будь-яку глибоку посуд.
Нарізати промиті салатні листя, відправити їх в ємність з авокадо, туди ж викласти кільця маслин і зелених оливок, промити і нашаткувати черешкова селера, помідори черрі нарізати четвертинками, а огірочок – маленькими кубиками.
Всі вищеназвані компоненти теж потрібно відправити в салатник, потім насипати консервовану кукурудзу, влити трохи оливкової олії. Інгредієнти перемішати дуже ретельно, за смаком насипати сіль, потім підготувати гарне блюдо для сервірування середнього розміру, в центр помістити томатно-желейное кільце, а в нього викласти акуратно святковий салат.