Тарт з інжиром і медом

Тарт з інжиром і медом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку, тарт – це французький «непокритий» пиріг, тобто зверху начинки немає тіста.

Інгредієнти

Для тіста
горіхи – 150 г
борошно – 200 г
сіль – щіпка
лимонна цедра – за смаком
лимонний сік – 1 ст. л.
розтоплене масло – 50 мл
цукор або його замінник – 3 ст. л.
Для начинки
горіхи – 200 г
фініки – за смаком
ванілін – за смаком
інжир – за смаком
мед – за смаком

Як приготувати Тарт з інжиром і медом

Це дуже популярний десерт і існує безліч варіацій його приготування. У сьогоднішньому матеріалі ви знайдете рецепт веганского відкритого пирога з інжиром і медом, який не тільки корисний, але і надзвичайно смачний!

Покроковий рецепт

Для початку потрібно включити духовку і залишити її розігріватися до 180-200 градусів.

Поки духовка гріється, в блендер засипаємо горіхи, борошно і сіль і доводимо до консистенції однорідної розсипчастої маси.

Далі пересипати отриману крихту в миску і додати лимонний сік, цедру і цукор. Важливе зауваження: якщо ви хочете зробити пиріг більш дієтичним, слід замінити цукор фініками, солодкими ягодами або сиропами (наприклад, кленовий). Також з приводу горіхів, можна додавати будь-які: волоські, кешью чи будь-який інший вид, але не варто забувати, що деякі з них вимагають попередньої підготовки.

Все перемішати, поки не вийде тісто. Якщо воно виходить занадто сухим, можна додати трохи води для клейкості.

Потім тісто помістити у форму, розкотивши по краях і проткнувши виделкою маленькі дірочки на дні. Тісто поставити в духовку на 10 хвилин.

Для начинки потрібно змішати всі інгредієнти і збити в блендері до однорідної кремоподібної маси. Начинку розподілити по тесту (як тільки він охолоне) і дати йому постояти годину-дві.

Для фінальної подачі нам потрібно нарізаний скибочками інжир, який слід викласти поверх начинки і полити зверху медом. Тарт готовий!
Приємного апетиту!