Для початку, тарт – це французький «непокритий» пиріг, тобто зверху начинки немає тіста.
Інгредієнти
Для тіста | |
горіхи – 150 г | |
борошно – 200 г | |
сіль – щіпка | |
лимонна цедра – за смаком | |
лимонний сік – 1 ст. л. | |
розтоплене масло – 50 мл | |
цукор або його замінник – 3 ст. л. | |
Для начинки | |
горіхи – 200 г | |
фініки – за смаком | |
ванілін – за смаком | |
інжир – за смаком | |
мед – за смаком |
Це дуже популярний десерт і існує безліч варіацій його приготування. У сьогоднішньому матеріалі ви знайдете рецепт веганского відкритого пирога з інжиром і медом, який не тільки корисний, але і надзвичайно смачний!
Покроковий рецепт
Для початку потрібно включити духовку і залишити її розігріватися до 180-200 градусів.
Поки духовка гріється, в блендер засипаємо горіхи, борошно і сіль і доводимо до консистенції однорідної розсипчастої маси.
Далі пересипати отриману крихту в миску і додати лимонний сік, цедру і цукор. Важливе зауваження: якщо ви хочете зробити пиріг більш дієтичним, слід замінити цукор фініками, солодкими ягодами або сиропами (наприклад, кленовий). Також з приводу горіхів, можна додавати будь-які: волоські, кешью чи будь-який інший вид, але не варто забувати, що деякі з них вимагають попередньої підготовки.
Все перемішати, поки не вийде тісто. Якщо воно виходить занадто сухим, можна додати трохи води для клейкості.
Потім тісто помістити у форму, розкотивши по краях і проткнувши виделкою маленькі дірочки на дні. Тісто поставити в духовку на 10 хвилин.
Для начинки потрібно змішати всі інгредієнти і збити в блендері до однорідної кремоподібної маси. Начинку розподілити по тесту (як тільки він охолоне) і дати йому постояти годину-дві.
Для фінальної подачі нам потрібно нарізаний скибочками інжир, який слід викласти поверх начинки і полити зверху медом. Тарт готовий!
Приємного апетиту!