Тефтелі в томатно-сметанною заливці

Тефтелі в томатно-сметанною заливці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Миємо й відварюємо рис до готовності. Змішуємо його з фаршем, додаємо сіль, перець, спеції.


Цибулю ріжемо кубиками, моркву і часник тремо на тертці. Додаємо сметану, томатну пасту, сіль, перець і заливаємо водою, перемішуємо, це наша заливка.


На розігріту з олією сковорідку викладаємо у вигляді кульок або котлет фарш з рисом. Добре скочуються, якщо попередньо намочити в холодній воді долоні. Обсмажувати з двох сторін до скоринки, але не перестарайтеся, це не котлети.
Скласти в глибоку сковороду або каструлю, і кожен ряд поливати заливкою.
Накрити кришкою, на середньому готувати до закипання, потім зменшити вогонь і тушкувати до готовності цибулі і моркви.


Подаємо до столу як самостійне блюдо або з гарніром, у мене макарошки.
Приємного апетиту!