Для приготування салату можна використовувати суміш різних овочів, фруктів, м’яса, риби. Крім різноманітних продуктів, подавати салату можна так само різноманітно холодними і теплими.
Інгредієнти
гриби – 200 гр | |
курка – 300 гр | |
морква – 1 шт. велика | |
перець болгарсий – 3 шт | |
сіль – за смаком | |
перець чорний мелений – за смаком | |
майонез для заправки |
Наша сім’я дуже любить теплий салат з грибами і куркою. Він дуже ситний і смачний, чудово підійде для сімейного вечері. Звичайно час його приготування досить довго, але воно того варто. Продукти для теплого салату досить поширені: курка, гриби, моркву, болгарський перець і майонез для заправки.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі продукти для нашого теплого салату. Я використовую заморожені лисички. З цього, для початку їх розморожую, ріжу середніми шматочками, близько 2 див.
Попередньо подрібнені гриби обсмажуємо на рослинному маслі близько 5 хвилин.
Готуємо курку. Я використовую окорочек. Заливаємо водою і варимо в каструлі на середньому вогні до готовності.
З приготованого м’яса зливаємо воду, знімаємо шкіру, видаляємо жир і потім відокремлюємо м’ясо від кістки. Куряче м’ясо ріжемо на шматки, такого ж розміру, як і гриби.
У болгарського перцю видаляємо плодоніжки, ріжемо тонкою соломкою.
Моркву очищаємо, натираємо на крупній тертці і обсмажуємо з болгарським перцем на сковороді з додаванням рослинної олії до готовності овочів, близько 10-15 хвилин.
Всі приготовані інгредієнти складаємо в одну сковороду, солимо, перчимо, добре змішуємо і обсмажуємо все разом 3-4 хвилини, для того щоб смак вийшов збалансованим і продукти були однакової температури.
Готовий салат заправляємо майонезом. З його кількістю краще не переборщувати, так як салат дуже жирний, надмірна кількість майонезу зробить салат ще жирніше. Перекладаємо салат в порційне блюдо, прикрасити можна зеленню і кружальцями перцю. Приємного апетиту!