Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг з варенням – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вершкове масло необхідно порізати на невеликі кубики. Важливо щоб масло було кімнатної температури, інакше буде складно все змішати до однорідної маси.
Слідом потрібно додати пів склянки цукру, два яйця і щіпку солі. Все ретельно перемішати до кремоподібної консистенції.

Вводимо пів чайної ложки соди гашеного оцтом і знову перемішуємо.

Додаємо три склянки борошна, попередньо просіяного через сито. Всипати треба поступово.


У що залишилася борошно, вимішуємо тісто.


Готове тісто ділимо на дві частини, приблизно 1/3.

Форму для випікання змастити невеликою кількістю олії.

Викладаємо велику частину тіста на деко, формуючи невеликі бортики.

Додаємо малинове варення. Можна додати трохи більше ніж півтора склянки, цим смак не зіпсувати.

Натираємо на крупній тертці, меншу частину тіста. Розподіливши його по всій поверхні.

Відправляємо в попередньо розігріту духовку на 20 – 25 хвилин, на 200 – 220 градусів. Температура й час випікання пристосуйте під свою духовку.


Остиглий пиріг порізати на шматочки. Приємного апетиту!