Тісто для кіша-класичний рецепт

Тісто для кіша-класичний рецепт – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

125 г охолодженого маргарину нарізати на невеликі шматочки (або натерти на крупній тертці), змішати з 250 г просіяного борошна.

1 куряче яйце збити виделкою в окремій посуді.

Вилити збите яйце в миску з борошном і маргарином.

Замісити тісто в кулю. Тісто має вийде еластичне і не липнути до рук (при необхідності додайте трохи борошна, але не переборщіть, щоб випічка не вийшла занадто жорсткою). Загорнути тісто для кіша в харчову плівку або в поліетиленовий пакет, прибрати в холодильник на 30 хвилин (якщо ви поспішаєте можна прибрати тісто в морозильну камеру на 15 хвилин). Ця процедура необхідна, щоб тісто трохи «схопилося» і не «попливло», так як основу його становить маргарин / масло і після замісу тіста, маргарин/ масло тане від тепла рук.

У форму викласти тісто (я використовую скляну форму діаметром 27 см, висотою 3 см). Розподілити тісто по дну і сформувати бортики. Викласти начинку, яку вам сьогодні хочеться приготувати. Запікати кіш від 30 до 45 хвилин в залежності від форми, начинки і розмірів пирога. Поради: Якщо ви використовуєте залізну форму і плануєте пиріг витягувати, змастіть форму вершковим маслом. Якщо використовуєте керамічну, то зазвичай з неї пиріг не виймається, а ріжеться прямо в ній (і на стіл красиво подати). Якщо використовуєте силіконову форму – змащувати немає необхідності, так як з такої форми пироги самі «вискакують». Заздалегідь кіш випікати немає необхідності (основу без начинки), тісто настільки тонке, що і так пропікається.

Подавати кіш можна як гарячим, так їх холодним, як одразу (день у день), так і на наступний день – завжди смачно! Кіш відмінно підходить до щільного сніданку, обіднього столу, в якості закуски на святковий стіл, на полудень, до різних страв, з вином. Готуйте такий чудовий пиріг і завжди будете у виграші! Удачи з тестом!