Моєму під проточною водою томати, просушуємо їх серветкою. Розбираємо часник на часточки.
Викладаємо дно форми пекарської папером і злегка змащуємо оливковою олією. Тиснемо головки часнику широким ножем на дошці прямо в шкірці.
Викладаємо томати у форму, пересипаючи рівномірно часником. Збризкуємо оливковою олією, солимо й додаємо красиво гілочки чебрецю або розмарину, на ваш смак.
Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 40-45 хвилин.
Зазвичай, я подаю їх гарячими в тій же формі на аперитив або до основного столу. Якщо томати на гілці, попередньо розрізаю гілочку на невеликі кетяги, так зручніше брати їх в тарілку. Ви можете додати їх у салат, попередньо очистивши від шкірки. І не забудьте спробувати запечений часник, він надає страві трохи пікантності.