Тим, хто віддає перевагу легким страв, рекомендується звернути увагу на рецепт зеленого салату з буряком і апельсином. Для вишуканості смаку додано сир, горішки і зерна граната.
Інгредієнти
рукола – 1 чашка | |
буряк – 2 маленькі | |
апельсин – 1/2 апельсина на салат | |
апельсиновий сік – 1/2 апельсина | |
авокадо – 1/2 плоду | |
пророслі паростки – 1/4 чашки | |
волоські горіхи – жменя | |
козячий сир – жменя | |
зерна граната – жменя | |
лимонний сік – 1/2 лимона | |
оливкова олія – 1-2 ст. ложки | |
морська сіль і перець – за смаком |
Цитрусовий салат з авокадо, буряком і сиром – легкий рецепт простого салату.
Покроковий рецепт
На помірний вогонь поставити маленьку каструльку і зварити 2 невеликі буряків. Підсушити, остудити, почистити і порізати кружальцями, відкласти в сторону.
Рукколу гарненько промити, обсушити на паперовому рушнику. Викласти зелень на велику плоску чашу. Зверху викласти гуртки буряків і пророслі паростки.
Апельсин очистити від шкірки, розрізати на половину. Одну половину апельсина розламати на шматочки, звільнити від плівки, розрізати м’якоть апельсина. З решти половини вичавити сік.
Авокадо почистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити кісточку. Розрізати авокадо на кубики. Перекласти шматочки авокадо в глибоку чашку і залити лимонним соком. Потім викласти авокадо в салатник (розкласти по всій поверхні).
Горіхи подрібнити в блендері або дрібно порубати ножем. Посипати салат рубаними горішками, зернами граната і подрібненим сиром.
Оливкова олія і апельсиновий сік змішати в чаші, додати сіль і перець. Приготованою заправкою полити наш салатик. Приготований салат можна прикрасити листочками зелені і подавати негайно до столу.