Тушковану капусту з перцем і помідорами можна використовувати як самостійну страву, а можна подавати з гарніром, наприклад з картопляним пюре.
Інгредієнти
капусти – близько 300 г | |
помідори – три | |
цибулинки – дві | |
болгарський перець – один | |
лимон – один | |
часнику – кілька зубчиків | |
масло (беруть рослинна), – для смаження | |
каррі – 1 / 2 ч. ложки | |
цукор – за смаком | |
сіль – за смаком | |
зелень – при подачі |
Відмінний закуска з овочів, приготування якого займає півгодини. Підійде для повсякденного трапези.
Покроковий рецепт
1. Спочатку ріжуть білокачанну капусту тоненькою соломкою і перетирають з сіллю.
2. Перець очищають від насіння і білих перегородок, нарізати уздовж смужками. Очищений часник з цибулею подрібнюють дрібніші.
3. Помідори ж нарізають досить великими шматочками.
4. Часник, цибулю і болгарський перець просмажують на олії, потім додають капусту з шматочками помідорів. Додають каррі, цукор і сіль за смаком.
5. Вливають трохи води з лимонним соком. Гасять на тихому вогні приблизно п’ятнадцять хвилин, іноді помішуючи вміст сковорідки.
6. Перед подачею білокачанну капусту тушковану з перцем і помідорами залишається прикрасити рубаною свіжої зеленню.