Тушковане куряче філе в соусі каррі

Тушковане куряче філе в соусі каррі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Куряче філе в соусі каррі виходить дуже ароматне і смачне. Це страва для любителів гостренького.

Інгредієнти

Куряче філе – 0,5 кг
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Перець дуже гострий червоний – 1/2 стручка
Масло рослинне – 3 столові ложки
Сіль – за смаком
Коріандр мелений – 1 столова ложка
Мелена зіра – 1 столова ложка
Кардамон мелений – 1 столова ложка
Кардамон зелений – 7 шт.
Куркума – 1 столова ложка
Корінь імбиру – 50 гр.
Часник – 4 зубчики
Бальзамічний оцет – 1 столова ложка
Приправа каррі гострий – 1 столова ложка
Насіння пажитника – 1/2 їдальні ложки
Цибуля червоний – 1 шт.
Чорний кмин – 1/2 їдальні ложки

Як приготувати Тушковане куряче філе в соусі каррі

Страва не дуже складне в приготуванні, зажадає трохи уваги і часу. Інгредієнти можна придбати практично в будь-якому магазині.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування страви.

З зеленого кардамону дістати насіння і змішати з усіма спеціями.

Цибулю порізати півкільцями і відправити смажитися до золотистого кольору в сковороду з розігрітим рослинним маслом.

Корінь імбиру натерти на крупній тертці.

У сковороду з цибулею додати 1/2 стручка гострого перцю. Обсмажити перець близько хвилини, перевертаючи все час.

Додати в сковороду змішані спеції і смажити близько хвилини.

Потім додати імбир і смажити близько 30 секунд.


Часник дрібно порізати і відправити на сковороду.

Куряче філе дрібно порізати.

У сковороду додати бальзамічний оцет і сіль.

Потім додати куряче філе і тушкувати близько 20 хвилин під закритою кришкою на середньому вогні.



Блюдо готове. Подавати можна з рисом або сочевицею. Приємного апетиту!