Куряче філе в соусі каррі виходить дуже ароматне і смачне. Це страва для любителів гостренького.
Інгредієнти
Куряче філе – 0,5 кг | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт. | |
Перець дуже гострий червоний – 1/2 стручка | |
Масло рослинне – 3 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Коріандр мелений – 1 столова ложка | |
Мелена зіра – 1 столова ложка | |
Кардамон мелений – 1 столова ложка | |
Кардамон зелений – 7 шт. | |
Куркума – 1 столова ложка | |
Корінь імбиру – 50 гр. | |
Часник – 4 зубчики | |
Бальзамічний оцет – 1 столова ложка | |
Приправа каррі гострий – 1 столова ложка | |
Насіння пажитника – 1/2 їдальні ложки | |
Цибуля червоний – 1 шт. | |
Чорний кмин – 1/2 їдальні ложки |
Страва не дуже складне в приготуванні, зажадає трохи уваги і часу. Інгредієнти можна придбати практично в будь-якому магазині.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування страви.
З зеленого кардамону дістати насіння і змішати з усіма спеціями.
Цибулю порізати півкільцями і відправити смажитися до золотистого кольору в сковороду з розігрітим рослинним маслом.
Корінь імбиру натерти на крупній тертці.
У сковороду з цибулею додати 1/2 стручка гострого перцю. Обсмажити перець близько хвилини, перевертаючи все час.
Додати в сковороду змішані спеції і смажити близько хвилини.
Потім додати імбир і смажити близько 30 секунд.
Часник дрібно порізати і відправити на сковороду.
Куряче філе дрібно порізати.
У сковороду додати бальзамічний оцет і сіль.
Потім додати куряче філе і тушкувати близько 20 хвилин під закритою кришкою на середньому вогні.
Блюдо готове. Подавати можна з рисом або сочевицею. Приємного апетиту!