Тушковане мясо кролика в сметанно-часниковою заливці

Тушковане мясо кролика в сметанно-часниковою заливці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуємо всі інгредієнти і приступимо. Добре промиваємо попередньо розділене на порційні шматочки м’ясо кролика. Поставивши на вогонь сковороду, вливаємо туди соняшникову олію. На розігріту сковороду кладемо кролятину і обсмажуємо до рум’яної скоринки з обох сторін. Якщо масло з сковороди сильно бризкає, можна прикрити сковороду кришкою і трохи зменшити вогонь. Аромат вже починає поширюватися і це при тому, що ще не додано спеції.

Поки м’ясо підрум’янюється, потрібно натерти на крупній тертці моркву і порізати дрібними кубиками ріпчасту цибулю.

Обсмажене з усіх боків м’ясо, перекладаємо в каструлю для тушкування і відставляємо, поки не приготуємо заливку для гасіння.

У сковороду з соняшниковою олією висипаємо подрібнені овочі (цибулю та моркву), додаємо вершкове масло і даємо протушкувати кілька хвилин на середньому вогні. Додаємо туди борошно і гарненько розмішуємо.

У цю суміш потрібно покласти сметану і теж всі разом гарненько перемішати.

Вливаємо склянку води і доводимо до кипіння. Останній штрих – видавлений у чеснодавке часник, який потрібно додати в сковороду з заливкою.

Заливаємо м’ясо сметанно-часниковою підливкою, кладемо туди ж лавровий лист, сіль, спеції і на великому вогні доводимо до кипіння.

Коли м’ясо в заливці закипить, робимо маленький вогонь і тушкуємо м’ясо до готовності близько 30 хвилин, якщо молодий кролик або до 50 хвилин, якщо м’ясо “у віці”.
М’якоть починає відділятися від кістки – значить блюдо готове, можна накладати порції і закликати всіх до столу.