Тушковане мясо в помідорно-цибулевої підливці

Тушковане мясо в помідорно-цибулевої підливці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Необхідні інгредієнти…

Цибулю почистити, нарізати півкільцями.

М’ясо нарізати невеликими шматочками, видаляючи жир і жили.

На сковороді розжарити масло. Обсмажити на ньому цибулю до золотистого кольору.

Потім закинути яловичу грудинку і смажити ще 5-7 хвилин, іноді помішуючи. Додати води (щоб приховувало м’ясо). Тушкувати близько 1 години на повільному вогні під кришкою.

Як тільки вода википить наполовину, додати дрібно нарізані помідори і томатний сік, що залишився в банку. У мене банку була на 1/3 порожня, і я додала близько 500 р. Ви ж якщо любите томати, додайте більше, на свій смак. Можна покласти менше помідор і додати томатну пасту.

Потім додати оцет, сіль, цукор і чорний мелений перець. Все перемішати і тушкувати ще близько 1 години або до готовності м’яса.

Виходить м’ясо зі смачною підливою. Лука практично не видно, так як він розварюється, а смак виходить відмінний. На гарнір чудово підійде рис або гречка, який можна полити помідорно-цибулевої підливою.