Універсальна італійська заправка

Універсальна італійська заправка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Італійська заправка для салатів – ідеальний акцент для ваших страв!

Інгредієнти

Часник сушений – 1/2 ч. л.
Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
Суміш перців – 1 / 2 ч. л.
Морська сіль – 1/2 ч. л.
Олія оливкова – 1 / 2 склянки
Орегано – 1 ч. л.
Базилік – 1/4 ч. л.
Петрушка – невеликий пучок
Лимонний сік – 2 ст. л.

Як приготувати Універсальна італійська заправка

Ароматна італійська заправка – простий і досить класичний соус для салатів, м’яса, грінок і риби. Готуватися заправка неймовірно просто, а результат – пальчики оближеш!

Покроковий рецепт

Всипати в ємність морську сіль, сухі спеції – орегано (материнку) і базилік. Перемішати.

Додати сушений часник. Для більш насиченого часникового смаку можна використовувати свіжий часник – приблизно один зубок.

Перець горошком потовкти в ступці і додати до інших прянощів. Краще віддати перевагу саме цільним перцям – вони набагато насичені в смаку і ароматі, ніж покупні мелені.

Влити до суміші прянощів масло. Можна використовувати оливкову, кунжутна, лляне або кукурудзяна.

Подрібнити петрушку і додати в заправку.

Влити лимонний сік, додати зернову гірчицю. Перемішати всі компоненти, накрити ємність кришкою або харчовою плівкою і відправити на годину в холодильник – настоятися.

Готову заправку можна використовувати для доповнення грінок і хрусткий тостів, маринування м’яса, свіжих овочевих салатів і подачі маринованої риби. Приємного апетиту!