Італійська заправка для салатів – ідеальний акцент для ваших страв!
Інгредієнти
Часник сушений – 1/2 ч. л. | |
Діжонська гірчиця – 1 ч. л. | |
Суміш перців – 1 / 2 ч. л. | |
Морська сіль – 1/2 ч. л. | |
Олія оливкова – 1 / 2 склянки | |
Орегано – 1 ч. л. | |
Базилік – 1/4 ч. л. | |
Петрушка – невеликий пучок | |
Лимонний сік – 2 ст. л. |
Ароматна італійська заправка – простий і досить класичний соус для салатів, м’яса, грінок і риби. Готуватися заправка неймовірно просто, а результат – пальчики оближеш!
Покроковий рецепт
Всипати в ємність морську сіль, сухі спеції – орегано (материнку) і базилік. Перемішати.
Додати сушений часник. Для більш насиченого часникового смаку можна використовувати свіжий часник – приблизно один зубок.
Перець горошком потовкти в ступці і додати до інших прянощів. Краще віддати перевагу саме цільним перцям – вони набагато насичені в смаку і ароматі, ніж покупні мелені.
Влити до суміші прянощів масло. Можна використовувати оливкову, кунжутна, лляне або кукурудзяна.
Подрібнити петрушку і додати в заправку.
Влити лимонний сік, додати зернову гірчицю. Перемішати всі компоненти, накрити ємність кришкою або харчовою плівкою і відправити на годину в холодильник – настоятися.
Готову заправку можна використовувати для доповнення грінок і хрусткий тостів, маринування м’яса, свіжих овочевих салатів і подачі маринованої риби. Приємного апетиту!