В охолоджене пюре вбити яйце і розім’яти товкачиком.
Всипати просіяне борошно і все розмішати до однорідної, гладкої консистенції. Суміш не повинна бути занадто густий або рідкою.
Столовою ложкою взяти частину пюре, опустити в панірувальні сухарі і сформувати котлетку.
Котлетки обсмажують з обох боків до рівною скоринки карамельного кольору. Потім вогонь зменшується, котлети накриваються кришкою і смажаться ще по 5-7 на кожну сторону. Потрібно контролювати ступінь обжарювання, щоб не пригоріло.
Цибулю дрібно нарізати. У вершковому маслі потомилися до золотого кольору.
Посолити, додати мускатний горіх, перець.
Всипати нарізані печериці. Коли гриби обсмажаться, влити воду і перемішавши готувати 4 хв.
Молоко довести до закипання і всипати в нього натертий сир.
Розмішати і збити блендером до однорідної структури.
Влити сирну суміш до грибів. На слабкому нагріванні уварювати соус 4-5 хв. При подачі полити соусом котлети. (Якщо соусу приготували багато, рекомендую: розкласти залишки по кокотницях, посипати зверху сиром і запекти в духовці 15 хв. виходить чудовий жульєн).