Вегетаріанські картопляні котлети в сирному соусі з печерицями

Вегетаріанські картопляні котлети в сирному соусі з печерицями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


В охолоджене пюре вбити яйце і розім’яти товкачиком.


Всипати просіяне борошно і все розмішати до однорідної, гладкої консистенції. Суміш не повинна бути занадто густий або рідкою.


Столовою ложкою взяти частину пюре, опустити в панірувальні сухарі і сформувати котлетку.

Котлетки обсмажують з обох боків до рівною скоринки карамельного кольору. Потім вогонь зменшується, котлети накриваються кришкою і смажаться ще по 5-7 на кожну сторону. Потрібно контролювати ступінь обжарювання, щоб не пригоріло.


Цибулю дрібно нарізати. У вершковому маслі потомилися до золотого кольору.

Посолити, додати мускатний горіх, перець.


Всипати нарізані печериці. Коли гриби обсмажаться, влити воду і перемішавши готувати 4 хв.

Молоко довести до закипання і всипати в нього натертий сир.

Розмішати і збити блендером до однорідної структури.


Влити сирну суміш до грибів. На слабкому нагріванні уварювати соус 4-5 хв. При подачі полити соусом котлети. (Якщо соусу приготували багато, рекомендую: розкласти залишки по кокотницях, посипати зверху сиром і запекти в духовці 15 хв. виходить чудовий жульєн).