Відварна окрошка з ковбасою і сметанно-гірчичною заправкою

Відварна окрошка з ковбасою і сметанно-гірчичною заправкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку поставимо на вогонь варитися яйця, а так само каструлю з 2 літрами води, для закипання. Після закипання яйця потрібно проварити 10-15 хвилин. В цей час сиру картоплю чистимо і ріжемо дрібними кубиками. Коли вода закипіла, додаємо столову ложку солі і подрібнену картоплю , чекаємо повторного закипання і варимо до готовності овочів. Вимикаємо підігрів під яйцями і картопляним відваром. Яйця викладаємо в ємність з холодною водою (так вони будуть краще очищатися від шкірки). Основу під окрошку ми відставляємо до повного охолодження, можна поставити її в таз з холодною водою, обкласти льодом, що б швидше остудити.

Заготовка під окрошку повністю охолола, там вже є готовий відварну картоплю кубиками. Тепер потрібно сметану перемішати з гірчицею і викласти в картопляний відвар, що б вона там гарненько розчинилася.

Зварені і очищені яйця натираємо на крупній тертці і викладаємо в каструлю з картоплею і сметаною.

Ковбасу ріжемо дрібними кубиками, відправляємо до вже подрібненим продуктам у відвар.

Ароматні свіжі огірочки так само кришимо і кладемо в окрошку.

За бажанням подрібнюємо зелений лук, а так само кріп, петрушку і ставимо фінішний акорд у нашому блюді.
Можна додати оцет, лимонну кислоту, сік лимона, якщо любите з кислинкою. Таке яскраве, що пахне влітку і свіжістю страва не залишить байдужим нікого. Приємного апетиту.