Відварна яловичина

Відварна яловичина – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Закип’ятити злегка підсолену воду у великій каструлі. В крутий окріп закинути шматок яловичини (це необхідно для того, що поверхня м’яса стягнуло, і яловичина залишилася соковитою). М’ясо попередньо необхідно промити і очистити від плівки. Закип’ятити м’ясо кілька разів, постійно знімаючи пінку. Коли пінка перестане з’являтися, каструлю не щільно накрити кришкою і варити яловичину на слабкому вогні близько 1 години (якщо шматок більшого розміру ніж 1 кг, збільште час приготування).

Через годину в каструлю з м’ясом закинути очищену головку цибулі, моркву і часник. Закинути лавровий лист, селера, кріп, перець горошком. За необхідності бульйон досолити.

Варити м’ясо з прянощами 10-15 хвилин на сильному вогні. Перевірити готовність відвареної яловичини, вимкнути вогонь.

М’ясо вийняти безпосередньо перед подачею на стіл (для збереження більшої соковитості) і нарізати на скибочки гострим ножем. Подавати з овочами, зеленню і відварною картоплею. Готовий м’ясний бульйон процідити і прибрати в холодильник. Надалі, я його використовую для варіння супу.
Приємного апетиту!