Спочатку, яблука очистимо від шкірки і серцевини, наріжемо їх дрібними кубиками, складемо все в каструлю і протушкуйте на слабкому вогні кілька хвилин, додавши 50 г меду і цукру. Періодично потрібно помішувати.
Потім додамо дрібно посічену цибулю, родзинки і дрібно порізаний часник (можна придушити через чеснокодавку). Отримана суміш повинна гаситися протягом години.
Після чого, додамо подрібнений імбир, трохи гвоздики, насіння гірчиці і винний оцет. А так само (за бажанням) перець чилі (порошок або дрібно порізаний) і за смаком сіль.
Тушкуємо соус на слабкому вогні, періодично помішуючи. За цей час соус повинен змінити колір, стати густим, а яблука – розваритися.
Поки вариться соус простелиризуем банки, підготуємо кришки. І ось, готовий отриманий соус перелити в стерилізовані баночки, щільно закриваємо кришкою і прибираємо на зберігання в холодильник або льох.