Яблучний торт

Яблучний торт – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яблучна кислинка в ніжному сметанному кремі надає особливу родзинку цьому десерту.

Інгредієнти

Яблука очищені – 500 гр на бісквіт 400 гр на крем
Борошно просеянная – 250 гр
Цукор – 200 гр на бісквіт 120 гр на крем
Яйце С0 – 3 шт
Масло вершкове / олія для змащування форми – 20 гр
Кориця / гвоздика – За смаком
Ванільний цукор – За смаком
Сметана – 300 гр

Як приготувати Яблучний торт

Якщо ви любите смачно поїсти як і я, то цей рецепт для вас) Він простий у приготуванні, а всі необхідні продукти, знайдуться на кухні у кожної господині! Ніжний торт з яблуками приємно прикрасить осінній вечір.

Покроковий рецепт

Підготуємо необхідні продукти

Очищаємо і кришимо яблука тонкими чіпсами.

Збиваємо спочатку тільки білки, додаючи цукор.

Необхідна консистенція м’яких пік.


Змішуємо жовтки з корицею або гвоздикою. Також збиваємо за допомогою міксера до пишної маси.


Відправляємо жовтки до білкової маси, злегка перемішуємо силіконової лопаткою. Маса повинна залишитися пишною.


Додаємо частинами просіяне борошно, перемішуємо лопаткою, бажано зверху вниз.


Додаємо яблука. Потім знову перемішуємо.

Готове тісто виливаємо у форму для запікання, на фото діаметр форми 26. Заздалегідь застеливши її пергаментом.

Ставимо в розігріту духовку. Готуємо до рум’яної скоринки.

Ріжемо бісквіт на два коржі. При необхідності вирівнюємо коржі.



Приготування крему:
Змішуємо сметану з цукром, і разом з очищеними яблуками відправляємо в блендер.


Збираємо торт. Промазуємо кожен корж кремом, як на фото. Прибираємо в холодильник мінімум на 4 години. Через це час, можна прикрашати торт за смаком.

На головному фото, варіант прикраси торта волоським горіхом і розтопленим білим шоколадом.
Приємного апетиту!