Яблучний торт

Яблучний торт – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуємо необхідні продукти

Очищаємо і кришимо яблука тонкими чіпсами.

Збиваємо спочатку тільки білки, додаючи цукор.

Необхідна консистенція м’яких пік.


Змішуємо жовтки з корицею або гвоздикою. Також збиваємо за допомогою міксера до пишної маси.


Відправляємо жовтки до білкової маси, злегка перемішуємо силіконової лопаткою. Маса повинна залишитися пишною.


Додаємо частинами просіяне борошно, перемішуємо лопаткою, бажано зверху вниз.


Додаємо яблука. Потім знову перемішуємо.

Готове тісто виливаємо у форму для запікання, на фото діаметр форми 26. Заздалегідь застеливши її пергаментом.

Ставимо в розігріту духовку. Готуємо до рум’яної скоринки.

Ріжемо бісквіт на два коржі. При необхідності вирівнюємо коржі.



Приготування крему:
Змішуємо сметану з цукром, і разом з очищеними яблуками відправляємо в блендер.


Збираємо торт. Промазуємо кожен корж кремом, як на фото. Прибираємо в холодильник мінімум на 4 години. Через це час, можна прикрашати торт за смаком.

На головному фото, варіант прикраси торта волоським горіхом і розтопленим білим шоколадом.
Приємного апетиту!