З яловичої вирізки можна приготувати безліч смачних страв. Ми представляємо оригінальний рецепт тушкування м’яса з овочами і темним пивом.
Покроковий рецепт
Нарізаємо сало невеликими брусочками і викладаємо на добре розігріту сковорідку. Сало почне витоплювати жир, який нам потрібен. Коли шматочки сала перетворяться в шкварки, їх необхідно викинути
На розтопленому жирі обсмажуємо цибулю, нарізану шматочками середнього розміру
Болгарський перець очищаємо від насіння і ріжемо
Коли цибуля стане м’яким і золотистим, додаємо до нього болгарський перець. Тушкуємо 5 хвилин.
Додаємо томатну пасту і приблизно 100 мл води. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин
Яловичину промиваємо, сушимо і ріжемо шматочками приблизно 1см на 1см
Викладаємо м’ясо на сковороду з товстим стінкам. Наша мета на цьому етапі — злегка обсмажити шматочки, тому зайву рідину необхідно періодично виливати
Додаємо до м’яса наші обсмажену цибулю з перцем і томатною пастою, а також видавлений через прес часник і дрібно порубаний гострий перець. Солимо за смаком і додаємо пиво. Тепер залишилося все перемішати і тушкувати на невеликому вогні 1 годину
Перевірте готову страву на сіль. М’ясо виходить незвичайно м’яким з тонким ароматом темного пива і цікавою пікантну нотку. Така страва стане прекрасним варіантом для обіду або вечері, якщо подати його з відповідним гарніром.