Яловичина в гострому кисло-солодкому соусі

Яловичина в гострому кисло-солодкому соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яловичина виходить дуже ароматна і смачна. Це страва для любителів гострого.

Інгредієнти

Яловичина (філейна частина) – 500 гр.
Цибуля ріпчаста – 3 головки
Часник – 1 середня головка
Корінь імбиру – 70 гр.
Насіння гірчиці – 1 столова ложка
Перець чилі червоний мелений – 1 чайна ложка
Гарам масала – 1 столова ложка
Каррі – 1 столова ложка
Масала для мяса – 1 столова ложка
Листя пажитника сушені – 2 столові ложки
Чорний кмин – 1 столова ложка
Зіра – 1 столова ложка
Коріандр цілий – 1 столова ложка
Томатна паста – 3 столові ложки
Бальзамічний оцет – 5 столових ложок
Соєвий соус – 70 мл
Масло рослинне – 2 столові ложки
Мед – 2 столові ложки
Сіль – за смаком

Як приготувати Яловичина в гострому кисло-солодкому соусі

Страва готується не дуже довго, як може здатися. Головне правильно вибрати м’ясо. Потрібна саме філейна частина, вона сама соковита і м’яка.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування яловичини.

Змішати перець чилі, гарам масалу, каррі, масалу для м’яса і листя пажитника.

Зіру, насіння гірчиці, чорний кмин прогріти на сковороді з рослинним маслом.

М’ясо порізати смужками (приблизно 1-2 см. та шириною 5-7 см завдовжки).

У змішані спеції додати мед, томатну пасту, соєвий соус, бальзамічний оцет і сіль. Зробити маринад. Замаринувати м’ясо на 15-20 хвилин.

Коріандр, цибуля, часник і імбир перетерти в блендері і відправити в сковороду до прогрітим спеціям. Смажити все разом близько 5 хвилин періодично помішуючи.

Потім додати в сковороду замариноване м’ясо і обсмажити близько 5-7 хвилин на великому вогні. Закрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати близько 20-25 хвилин.

Блюдо готове. Подавати можна з рисом чи макаронними виробами. Приємного апетиту!