Яловичина виходить дуже ароматна і смачна. Це страва для любителів гострого.
Інгредієнти
Яловичина (філейна частина) – 500 гр. | |
Цибуля ріпчаста – 3 головки | |
Часник – 1 середня головка | |
Корінь імбиру – 70 гр. | |
Насіння гірчиці – 1 столова ложка | |
Перець чилі червоний мелений – 1 чайна ложка | |
Гарам масала – 1 столова ложка | |
Каррі – 1 столова ложка | |
Масала для мяса – 1 столова ложка | |
Листя пажитника сушені – 2 столові ложки | |
Чорний кмин – 1 столова ложка | |
Зіра – 1 столова ложка | |
Коріандр цілий – 1 столова ложка | |
Томатна паста – 3 столові ложки | |
Бальзамічний оцет – 5 столових ложок | |
Соєвий соус – 70 мл | |
Масло рослинне – 2 столові ложки | |
Мед – 2 столові ложки | |
Сіль – за смаком |
Страва готується не дуже довго, як може здатися. Головне правильно вибрати м’ясо. Потрібна саме філейна частина, вона сама соковита і м’яка.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування яловичини.
Змішати перець чилі, гарам масалу, каррі, масалу для м’яса і листя пажитника.
Зіру, насіння гірчиці, чорний кмин прогріти на сковороді з рослинним маслом.
М’ясо порізати смужками (приблизно 1-2 см. та шириною 5-7 см завдовжки).
У змішані спеції додати мед, томатну пасту, соєвий соус, бальзамічний оцет і сіль. Зробити маринад. Замаринувати м’ясо на 15-20 хвилин.
Коріандр, цибуля, часник і імбир перетерти в блендері і відправити в сковороду до прогрітим спеціям. Смажити все разом близько 5 хвилин періодично помішуючи.
Потім додати в сковороду замариноване м’ясо і обсмажити близько 5-7 хвилин на великому вогні. Закрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати близько 20-25 хвилин.
Блюдо готове. Подавати можна з рисом чи макаронними виробами. Приємного апетиту!