Яловичина з сиром і цибулею

Яловичина з сиром і цибулею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Стейк з яловичини попередньо обсмажується, залишаючись всередині, а сметанна заправка робить його більш м’яким.

Інгредієнти

Яловичина – 4 шматки (по 100-120 гр)
Сир – 50 г
Сметана – 100 г
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Рослинна олія – 2 ст. л.
Приправа – 1 ч. л. або за смаком
Майонез – 3 ст. л.
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Зелень – за смаком

Як приготувати Яловичина з сиром і цибулею

Яловичина здавна вважається пісним м’ясом. Моя сім’я дуже любить яловичину і я її готую не менше 2-х разів на тиждень. На сьогодні у мене яловичина з сир-р-ром.

Покроковий рецепт

Яловичину відбити, посолити, поперчити. Обсмажити на сковороді на рослинному маслі з двох сторін по 3-5 хвилин.

Підготувати заправку. Сметану розчинити з водою, додати зелень, улюблені приправи для говядиины(базилік, естрагон, чебрець тощо). Все перемішати.
(Її має бути стільки, щоб покрити м’ясо наполовину, все залежить від розмірів вашої ємності для запікання).

Шматки м’яса викласти у ємність для запікання. Залити заправкою. Накрити зверху фольгою щоб не пригоріло. Випікати в духовці при температурі 180-200 градусів 15-25 хвилин (в залежності від товщини м’яса). Ріпчасту цибулю почистити, нарізати півкільцями. Дістати яловичину з духовки і викласти на неї цибулю. Зверху промазати майонезом. Запікати ще близько 8-ми хвилин.

Дістати м’ясо з духовки. Викласти на нього шматочки сиру.

Ще запікати в духовці до того моменту, поки сир не покриється золотистою скоринкою (приблизно 3-5 хвилин).

Подавати з гарніром. Приємного апетиту!