Стейк з яловичини попередньо обсмажується, залишаючись всередині, а сметанна заправка робить його більш м’яким.
Інгредієнти
Яловичина – 4 шматки (по 100-120 гр) | |
Сир – 50 г | |
Сметана – 100 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Приправа – 1 ч. л. або за смаком | |
Майонез – 3 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Зелень – за смаком |
Яловичина здавна вважається пісним м’ясом. Моя сім’я дуже любить яловичину і я її готую не менше 2-х разів на тиждень. На сьогодні у мене яловичина з сир-р-ром.
Покроковий рецепт
Яловичину відбити, посолити, поперчити. Обсмажити на сковороді на рослинному маслі з двох сторін по 3-5 хвилин.
Підготувати заправку. Сметану розчинити з водою, додати зелень, улюблені приправи для говядиины(базилік, естрагон, чебрець тощо). Все перемішати.
(Її має бути стільки, щоб покрити м’ясо наполовину, все залежить від розмірів вашої ємності для запікання).
Шматки м’яса викласти у ємність для запікання. Залити заправкою. Накрити зверху фольгою щоб не пригоріло. Випікати в духовці при температурі 180-200 градусів 15-25 хвилин (в залежності від товщини м’яса). Ріпчасту цибулю почистити, нарізати півкільцями. Дістати яловичину з духовки і викласти на неї цибулю. Зверху промазати майонезом. Запікати ще близько 8-ми хвилин.
Дістати м’ясо з духовки. Викласти на нього шматочки сиру.
Ще запікати в духовці до того моменту, поки сир не покриється золотистою скоринкою (приблизно 3-5 хвилин).
Подавати з гарніром. Приємного апетиту!