Такий смачний салатик чудово підійде як на кожен день, так і на свято. Картопля з буряком гармонійно поєднуються і виходить вишуканий смак.
Інгредієнти
молода картопля – 700 гр | |
буряк – 250 гр | |
майонез – 2 ст. л | |
жирний не солодкий йогурт – 2 ст. л | |
хрін – 1 ст. л. | |
чорний перець – за смаком | |
сіль – за смаком | |
кондитерський мак – 1 ч. л. | |
зелена цибуля – невеликий пучок, дрібно нарізаного | |
салат будь-якого виду – жменя |
Такий смачний салатик чудово підійде як на кожен день, так і на свято. Картопля з буряком гармонійно поєднуються і виходить вишуканий смак.
Підготовка 10 хвилин
Готувати 20 хв.
Покроковий рецепт
Помийте молода картопля і буряк. У високій каструлі відваріть овочі до готовності. Це займе близько 10-15 хвилин, якщо овочі не великого розміру. Тільки не забудьте воду посолити або кинути кубик бульйону. Злийте воду, залиште на кілька хвилин, щоб овочі охололи.
Почистіть остиглі овочі. Довільно нарізати буряк і картопля, приблизно однакового розміру, щоб зручно було їсти.
Змішайте майонез з йогуртом і хроном в глибокій мисці, приправити сіллю і перцем. Я люблю мак, тому додала трохи кондитерського маку.
Поріжте дрібно зелену цибулю. Салат (будь-якого виду) промийте, обсушіть.
Охолоджений картоплю і буряк покладіть в глибоку миску. Заправте сумішшю з майонезу, йогурту і хрону, перемішайте. В кінці додайте листя салату з зеленню, ще раз акуратно перемішайте.
Візьміть сервірувальне блюдо і викладіть на нього овочі з зеленню.