Запечена Горбуша стане справжньою прикрасою для будь-якого столу.
Інгредієнти
Горбуша – 1 штука | |
Лимон – 1/2 лимона | |
Цибуля – 1 шт | |
Сіль – 1/4 ч. л. | |
Чорний перець – щіпка | |
Кріп сушений – щіпка | |
Майоран – щіпка | |
Помідор – 1 шт | |
Сметана – 2 ст. л. |
Страви з Горбуші вишукані й дуже смачні. Ця риба універсальна. З неї можна приготувати велику кількість страв. Зараз я поділюся з вами своїм рецептом її приготування.
Покроковий рецепт
Горбушу необхідно очистити від луски розпотрошити.
Рибу розрізаємо на стейки товщиною два сантиметри. Голову і хвіст я прибираю в морозильну камеру, з них вийде прегарна юшка.
Цибулю очистити і порізати кільцями, викласти на дно страви в якому буде запікатися риба.
Шматочки риби промокнути від зайвої вологи паперовим рушником. Викласти в блюдо, розташовуючи щільно один до одного.
Рибку солимо, перчимо і додаємо майоран з кропом і щіпку чорного перчика.
Половинку лимона нарізаємо на 5 кілець. Помідор шаткуємо дрібними колами. Викладаємо на кожен шматочок риби по колечку помідора і лимона.
На кожен шматочок рибки необхідно додати по чайній ложці сметани. Сметанка доповнить готовому блюду ніжності. Додати 4 столові ложки води.
Духовку необхідно запалити і встановити температуру 180 градусів. Блюдо з рибою накриваємо харчовою фольгою і відправляємо в духовку на годину.
Через годину слід дістати рибку і прибрати з форми фольгу, повернути назад в духовку і запікати ще п’ятнадцять хвилин.
Подавати рибку варто гарячою з гарніром або самостійно. Приємного апетиту!