Запечена картопля в шкірці з грибним соусом

Запечена картопля в шкірці з грибним соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запечену картоплю з грибним соусом в духовці – красивий гарнір простого приготування і універсальної подачі.

Інгредієнти

Молоко – 50 мл
Борошно – 1 ст. л.
Мускатний горіх – щіпка
Вершкове масло – 20 г
Печериці – 50 г
Картопля – 8 шт.
Спеції до картоплі – за смаком
Рослинна олія – 2 ст. л.
Сіль – за смаком
Зелена цибуля – невеликий пучок
Гірчичні зерна – 1/2 ч. л.
Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.

Як приготувати Запечена картопля в шкірці з грибним соусом

Печену картоплю з грибним бешамелем – смачне і просте у приготуванні блюдо для святкового столу. Хороший варіант гарнір до м’ясних і рибних страв. Продукти блюда доступні і бюджетні, а результат – ніжний, рум’яний і дуже ароматний картоплю в красивої подачі.

Покроковий рецепт

Ретельно вимити картоплю і обсушити за допомогою кухонних паперових рушників. Посолити коренеплід і рясно посипати спеціями.

Влити рослинне масло і перемішати складові.

Додати гірчичні зерна і повторно перемішати інгредієнти.

Помістити картоплю в форму для запікання. Накрити форму фольгою і відправити в духовку. Запікати до м’якості і зарум’янювання картоплі.

Тим часом потрібно приготувати соус. Для цього необхідно обсмажити рубаний ріпчасту цибулю і подрібнені гриби на суміші рослинного і вершкового масел.

Посолити інгредієнти, додати мускат.

Влити молоко і готувати соус до загусання.

Всипати борошно і довести соус до смаку і однорідної консистенції.

Розрізати печена картопля посередині, полити соусом. Відправити в духовку ще на п’ять хвилин.

Подавати гарнір гарячим – з вогню та з жару! Приємного апетиту!