Запечену картоплю з грибним соусом в духовці – красивий гарнір простого приготування і універсальної подачі.
Інгредієнти
Молоко – 50 мл | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Мускатний горіх – щіпка | |
Вершкове масло – 20 г | |
Печериці – 50 г | |
Картопля – 8 шт. | |
Спеції до картоплі – за смаком | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Зелена цибуля – невеликий пучок | |
Гірчичні зерна – 1/2 ч. л. | |
Цибуля ріпчаста – 1/2 шт. |
Печену картоплю з грибним бешамелем – смачне і просте у приготуванні блюдо для святкового столу. Хороший варіант гарнір до м’ясних і рибних страв. Продукти блюда доступні і бюджетні, а результат – ніжний, рум’яний і дуже ароматний картоплю в красивої подачі.
Покроковий рецепт
Ретельно вимити картоплю і обсушити за допомогою кухонних паперових рушників. Посолити коренеплід і рясно посипати спеціями.
Влити рослинне масло і перемішати складові.
Додати гірчичні зерна і повторно перемішати інгредієнти.
Помістити картоплю в форму для запікання. Накрити форму фольгою і відправити в духовку. Запікати до м’якості і зарум’янювання картоплі.
Тим часом потрібно приготувати соус. Для цього необхідно обсмажити рубаний ріпчасту цибулю і подрібнені гриби на суміші рослинного і вершкового масел.
Посолити інгредієнти, додати мускат.
Влити молоко і готувати соус до загусання.
Всипати борошно і довести соус до смаку і однорідної консистенції.
Розрізати печена картопля посередині, полити соусом. Відправити в духовку ще на п’ять хвилин.
Подавати гарнір гарячим – з вогню та з жару! Приємного апетиту!