Спершу потрібно нарізати картоплю на половинки, промити і висушити. Натерти картоплю спеціями, паприкою, сіллю. Залишити маринуватися на кілька хвилин.
Викласти половинки коренеплоду в глиняну форму, змащену маслом.
Нарізати тонкими кільцями цибулю і викласти на картоплю.
Покрити половинки картоплі, нарізаного скибочками бекону.
Посипати блюдо сухим часничком і білим перцем. Відправити картоплю з беконом і цибулею в духову шафу, розігрітий до 200 градусів. Запікати коренеплід до рум’яності і м’якості. За п’ять хвилин до готовності відкрити кришку, щоб сало гарненько выжарилось, стало золотистим і апетитним.
Смачний, ситний і неймовірно ароматний гарнір готовий!
Подавати картоплю разом з холодними салатами зі свіжих овочів, освіжаючими закусками і сметанним соусом. Приємного апетиту!