Куряче філе завжди виручає будь-яку господарку, так як готується це м’ясо просто і швидко. Головне його не пересушити!
Інгредієнти
Філе куряче – 700 г | |
Сметана – 2 столові ложки | |
Приправа для курки – 1-2 чайних ложки | |
Сіль – за смаком | |
Пакет або рукав для запікання – 1 шт. |
Запеченим курячим філе можна смачно нагодувати не тільки всю родину, але й гостей. Готується просто і не вимагає додаткових інгредієнтів. Найголовніше тут – смачні ароматні прянощі. Замість сметани можна покласти йогурт або майонез.
Покроковий рецепт
Куряче філе добре промиваємо під проточною водою. Кожен шматочок розрізаємо навпіл (можна зробити великі шматочки, але час готування тоді потрібно збільшити).
Перекладаємо куряче філе в глибоку чашу і додаємо за смаком спеції, сіль, сметану. Все перемішуємо руками, щоб кожен шматочок покрився прянощами.
Перекладаємо куряче філе в пакет для запікання і залишаємо промаринуватися хвилин на 20-30.
Закриваємо пакет кліпсою. Пакет можна перевертати, щоб утворилася рідина покрила всю курку.
Розігріваємо духовку до 180-200 градусів і на середньому рівні запікаємо наше куряче м’ясо. Приблизно, час готування на 1 кг складе 20-30 хвилин, все залежить від розмірів шматків і від вашої духовки.
Ну а тепер дістаємо ніжне запечене куряче філе і подаємо до столу. Приємного апетиту!