Запечені гриби з гречкою по-монастирськи

Запечені гриби з гречкою по-монастирськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спосіб приготування
Крупу промити, трохи протримати в гарячій воді і відварити до напівготовності.

Промиті і вимочені в підсоленій воді гриби нарізати тонкими пластинками.

У сковороді трохи підсмажити на олії крупно порізаний часник з пластинками грибів. Приправити сіллю і чорним меленим перцем.

У глибоку форму викласти відварену крупи, зверху – обсмажених грибів з часником. Залити вміст кип’яченою водою, від його верхнього рівня на 1-1,5 см.

Поставити форму з вмістом в розігріту до 180°C духовку і готувати від 10 до 15 хвилин.

Поки запікається гречка з грибами приготувати заправку. Інгредієнти для заправки закинути в блендер і подрібнити. Ріпчасту цибулю почистити і порізати кільцями. Обдати цибулю окропом, потім влити воду.

У порційні тарілки розкласти гречку з грибами, посипати цибулею і полити зеленої кропової заправкою. При бажанні можна подати сметану.