Спосіб приготування
Крупу промити, трохи протримати в гарячій воді і відварити до напівготовності.
Промиті і вимочені в підсоленій воді гриби нарізати тонкими пластинками.
У сковороді трохи підсмажити на олії крупно порізаний часник з пластинками грибів. Приправити сіллю і чорним меленим перцем.
У глибоку форму викласти відварену крупи, зверху – обсмажених грибів з часником. Залити вміст кип’яченою водою, від його верхнього рівня на 1-1,5 см.
Поставити форму з вмістом в розігріту до 180°C духовку і готувати від 10 до 15 хвилин.
Поки запікається гречка з грибами приготувати заправку. Інгредієнти для заправки закинути в блендер і подрібнити. Ріпчасту цибулю почистити і порізати кільцями. Обдати цибулю окропом, потім влити воду.
У порційні тарілки розкласти гречку з грибами, посипати цибулею і полити зеленої кропової заправкою. При бажанні можна подати сметану.