Курячі відбивні під сиром, приготовлені в духовці.
Інгредієнти
Куряче філе – 500-600 гр | |
Сир – 150 гр | |
Майонез – 50 гр | |
Томатна паста – 50 гр | |
Болгарський перець – 1 шт | |
Помідор – 1 шт | |
Сіль, перець, зелень – За смаком |
Соковиті курячі відбивні з помідором і болгарським перцем і зеленню під сирною “шапкою”.
Покроковий рецепт
Беремо куряче філе, бажано охолоджене, а не після заморозки. (Після розморожування м’ясо втрачає багато соку, і відбивні можуть вийти жорсткими). Майонез, для того, що б відбивні не вийшли сухими. Томатну пасту. Сир натираємо на дрібній тертці, помідор ріжемо напів – кільцями. Болгарський перець і зелень дрібно шаткуємо.
Куряче філе миємо, ріжемо на порційні шматочки, гарненько відбиваємо. Промазуємо деко олією. Викладаємо відбивні, промазуємо їх майонезом, солимо, перчимо. Можна використовувати будь-які приправи.
Після майонезу промазуємо томатною пастою, посипаємо болгарським перцем і викладаємо помідор.
Зверху посипаємо сиром і зеленню. Розігріваємо духовку до 180 °C і відправляємо деко на 10-15 хвилин. Куряче м’ясо запікається дуже швидко, тому слідкуємо за відбивними.
Як тільки сир розплавиться, а м’ясо придбає золотистий колір – страва готова! Подавати курячі відбивні можна з будь-яким гарніром. А так само додавати в рецепт свої улюблені інгредієнти, наприклад гриби, цибулю або маслини. Приємного апетиту!