Інгредієнти.
1 головку ріпчастої цибулі, почистити, дрібно порізати. У сковороді розігріти 1 столову ложку рослинного масла, обсмажити на ньому до прозорості цибулю (на слабкому вогні). Потім в сковороду додати 150 г фаршу (я беру приблизно 30:70, так як свинячий фарш занадто жирний, а один яловичий – жорсткий). Додати 1/ 2 чайної ложки чебрецю, змішаного з болгарським перцем, перемішати. Смажити м’ясо до готовності, періодично помішуючи. Готовий фарш за смаком посолити, заправити чорним меленим перцем. Зняти сковороду з вогню.
Ананас промити під водою і розрізати навпіл. Вирізати серцевину і викинути (вона занадто жорстка для вживання в їжу). Потім вирізати м’якоть ананаса, нарізати невеликими шматочками.
Стінки половинок ананасів натерти тиском часником (кількість часнику беріть за смаком, 1 – 2 зубчики).
Викласти в ананасові «чаші» 1/2 готового м’ясного фаршу.
Потім вкласти невеликий шар ананаса (не більше 1/2, так як друга половина буде надалі використовуватися ще), нарізаного кубиками.
Викласти шар залишився фаршу.
Знову шар ананасів. Зверху змастити сметаною (по 2 – 3 столові ложки на кожну половинку ананасів).
Посипати все тертим сиром. Хвостики (зелень) ананасів загорнути у фольгу. Фаршировані ананаси укласти на деко, запікати при температурі 180 градусів до золотистої скоринки (близько 15 хвилин).
Подавати страву прямо в ананасі.
Приємного апетиту!