Запечений хек в соєвому соусі з лимоном і паприкою – смачне азіатське блюдо до вашого столу!
Інгредієнти
Хек – 2 стейка | |
Сіль – за смаком | |
Лимонний джем – 1 ст. л. | |
Соєвий соус – 2 ст. л. | |
Суміш перців – щіпка | |
Паприка – 1/2 ч. л. | |
Сухий часник – щіпка |
Запечений хек в соєвому соусі – смачне і просте блюдо на швидку руку! Хек виходить соковитим, ніжним і дуже ароматним! Експериментуйте зі спеціями і додатковими інгредієнтами і ви точно знайдете кращий варіант смачного печеного хека!
Покроковий рецепт
Для початку, потрібно змішати соєвий соус з лимонним джемом, сіллю за смаком і прянощами. Лимонний джем можна легко замінити на суміш з ложки цукру і ложки лимонного пюре або соку.
Стейки хека посолити і натерти перцем. Залишити на 5 хвилин маринуватися.
Помістити стейки хека у форму для випічки, застелене пергаментом. Залити приготовленим соусом з усіх боків і залишити маринуватися ще на п’ять хвилин. Відправити блюдо в духовку на 25 хвилин, розігрівши його до 180 градусів, але не більше. При високих температурах рибка може вийти вкрай сухий.
Ароматна і смачна рибка в соєвому соусі готова!
Подавати запечену рибу можна до картопляного пюре, кашевым гарнірів, рісу або овочевого салату. Блюдо відмінно підкреслить кисло-солодкий, рибний або томатний соус. Приємного апетиту!