Запечений стегенце з румяною скоринкою

Запечений стегенце з румяною скоринкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачне блюдо, яке оцінять любителі страв з курки.

Інгредієнти

Курячий окорочок – 1 штука
Майонез – 1,5 ч. ложки
Томатний соус – 1,5 ч. ложки
Масло рослинне – 1 ч. ложка
Сіль – за смаком
Суміш мелених перців – за смаком

Як приготувати Запечену стегенце з рум’яною скоринкою

Для приготування смачного і ситного курячого стегенця в духовці потрібно мінімум інгредієнтів. Рум’яна кірочка у стегенця отримується завдяки використанню при маринуванні майонезу і томатного соусу. Ароматні спеції роблять страву пікантним. Кількість інгредієнтів можна збільшити для отримання більшої кількості порцій.

Покроковий рецепт

Розморожений курячий окорочок промиваємо, потім швидко обсушуємо паперовим рушником. Перекладаємо курячий стегенце в миску, присипаємо сіллю за смаком і сумішшю мелених перчиком. Можна використовувати сушені пряні трави.

Додаємо майонез.

Викладаємо томатний соус.

Добре перемішуємо інгредієнти, залишаємо стегенце маринуватися хвилин на 20.

Форму, призначену для запікання страв, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо у форму стегенце.

Форму накриваємо фольгою. Ставимо стегенце запікатися на 30 хвилин у духовку (220 градусів). Фольгу прибираємо, запікаємо стегенце ще 15 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

При подачі рум’яний стегенце прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!