Запіканка з гречкою і куркою

Запіканка з гречкою і куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Легка в приготуванні запіканка з доступних продуктів.

Інгредієнти

Гречка – 2 склянки
Філе курки – 1,3 кг Я використовувала курячі грудки
Сир – 200 г
Сметана – 100 г
Цибуля – 2 шт
Часник – 3 зубчики
Приправа хмелі-сунелі – 1 ч. л.
Сіль – за смаком
Рослинне масло – 1 ст. л.

Як приготувати Запіканка з гречкою і куркою

Крупа просочується соком курки, приправленою хмелі-сунелі, і готове блюдо виходить дуже соковитим і смачним. Сирна скоринка виконує функцію фольги, зберігаючи всі корисні речовини продуктів.

Покроковий рецепт

Гречку ретельно промиваємо і викладаємо на змащене олією деко.

Цибулю і часник дрібно нарізаємо і посипаємо поверх гречки.

Наступний шар: м’ясо курки ріжемо на шматочки і покриваємо їм шар цибулі з часником.

Шар курки посипаємо чайною ложкою приправа хмелі-сунелі.

Приправлений шар курки змащуємо сметаною. Отримані шари заливаємо 1,5 склянками гарячої солоної води.

Посипаємо тертим сиром курку, змащену сметаною.


Ставимо в духовку на годину. Якщо золотиста сирна скоринка утворилася – можна вважати блюдо готовим.