Легка в приготуванні запіканка з доступних продуктів.
Інгредієнти
Гречка – 2 склянки | |
Філе курки – 1,3 кг Я використовувала курячі грудки | |
Сир – 200 г | |
Сметана – 100 г | |
Цибуля – 2 шт | |
Часник – 3 зубчики | |
Приправа хмелі-сунелі – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком | |
Рослинне масло – 1 ст. л. |
Крупа просочується соком курки, приправленою хмелі-сунелі, і готове блюдо виходить дуже соковитим і смачним. Сирна скоринка виконує функцію фольги, зберігаючи всі корисні речовини продуктів.
Покроковий рецепт
Гречку ретельно промиваємо і викладаємо на змащене олією деко.
Цибулю і часник дрібно нарізаємо і посипаємо поверх гречки.
Наступний шар: м’ясо курки ріжемо на шматочки і покриваємо їм шар цибулі з часником.
Шар курки посипаємо чайною ложкою приправа хмелі-сунелі.
Приправлений шар курки змащуємо сметаною. Отримані шари заливаємо 1,5 склянками гарячої солоної води.
Посипаємо тертим сиром курку, змащену сметаною.
Ставимо в духовку на годину. Якщо золотиста сирна скоринка утворилася – можна вважати блюдо готовим.