Перед початком готування нам потрібно очистити і підготувати інгредієнти. Нарізаємо овочі. Картопля на 3-4 частини, якщо дуже великий на 5-6 шматків. Морква – навпіл, половину цибулі порей порізати скибочками, а брокколі розібрати на суцвіття.
Після того, як все буде готово до обробки, слід закип’ятити воду, закинути в неї шматки картоплі і варити 15-20 хвилин (до готовності).
Обмити філе курки і відправити разом з іншими інгредієнтами в іншу каструлю. Додати 900-1000 мл води, закип’ятити і, прикривши кришкою, варити 30 хвилин. Додати спеції за смаком.
Після вилити з каструлі з куркою дві третини рідини. Філе вийняти і нарізати на кубики. А все інше подрібнити блендером до отримання однорідної овочевої маси (без шматочків і грудок).
Тепер ділимо молоко і масло навпіл. Першу частину змішуємо з борошном в сотейнику, розігріваємо і готуємо, поки суміш не стане густою. Тоді змішайте її з пюре з овочів.
Тепер робимо пюре з картоплі, додаючи туди другу частину молока і масла.
Далі беремо вогнетривку форму і викладаємо порізані раніше шматочки курки. Наступний шар – овочеву масу. Другим шаром викладаємо пюре картоплі (якщо страва йде на святковий стіл, як у мене, можна картопляне пюре викласти за допомогою шприца, вийде красиво!)
Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин. Ось і готова картопляна запіканка з овочами і куркою. Bon apetitt!