Для ліплення домашніх пельменів вам пропонується рецепт заварного тіста. Готувати пельмені з таким тесом просто і зручно!
Інгредієнти
Яйце – 1 шт. | |
Сіль – 0,5 ч. л. | |
Масло рослинне – 2 ст. л. | |
Борошно – 3 ст. | |
Окріп – 1 ст. |
Не секрет, що ви досягнете гастрономічного успіху в приготуванні домашніх пельменів, якщо зробите для нього «вдале» тісто. Наш варіант – з використання окропу, тобто тісто виходить заварним. Інші інгредієнти традиційні для пельменного тіста – борошно, яйце, сіль. Потрібно також рослинна олія, завдяки якому працювати з заварним тістом для пельменів буде легко. Для реалізації рецепта візьміть глибоку миску, віночок або міксер, вилку або ложку. Отже, приступаємо
Покроковий рецепт
В підготовлену для замісу пельменного тесту миску розбиваємо куряче яйце. Бажано використовувати велике яйце. До нього відразу підсипаємо заявлену норму солоної спеції.
Озброюємося міксером або віночком, щоб інгредієнти збити. Ось така пишна яєчна суміш у нас вийшла.
У цю суміш вливаємо олію. Інгредієнти знову перемішуємо.
Просіюємо В миску борошно пшеничне. Використовуйте на даному етапі близько 2 склянок.
Перемішуємо інгредієнти.
В утворену борошняну масу вливаємо склянку окропу.
Відразу перемішуємо окріп з борошняною сумішшю.
Далі процес замісу пельменного тесту на окропі переносимо на стіл, досыпав решту борошна.
Готове тісто використовуємо за призначенням.