Зелені оладки на кефірі зі шпинатом

Зелені оладки на кефірі зі шпинатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Промитий шпинат закинути в чашу блендера і перемолоти в пюреобразное стан, відкласти в сторону.

У вільній мисці, в достатній кількості змішайте харчову соду, додати жирний кефір, перемішати.

Потім в кефірно-содову суміш насипати просіяне високоякісне борошно, додати одне сире яйце, а також жовток і трохи солі. Перемішувати ці інгредієнти до тих пір, поки вони не перетворяться в однорідну масу. Ввести в приготоване кефірний тісто пюре шпинату, все перемішати ще раз. Можливо доведеться додати більше або менше борошна, це залежить від кількості шпинату і сорти борошна. Тісто має вийде, як рідка сметана.

Потім підготувати сковорідку з товстим дном, в неї влити рафінована олія. Як тільки масло прогріється і на ньому утворюються бульбашки, обсмажити в ньому кефірні оладки зі шпинатом з обох сторін на тихому вогні.

Приготовлені зелені кефірні оладки подавати в теплому вигляді з домашньою сметаною або з медом.

До речі, за своїм бажанням, крім або замість шпинату можна додати в тісто також ще якусь городину, наприклад, кінзу, кріп, дрібно рубаний зелений лук.