Курка запечена цілком у духовці

Курка виходить дуже смачна і ароматна, а також соковита. Підійде як на обід, так і до святкового столу.

Інгредієнти

Тушка курчати бройлера — 1 шт.
Мед — 1 столова ложка
Майонез — 3 столові ложки
Гірчиця — 3 столові ложки
Корінь імбиру — 50 гр.
Часник — 1 головка
Йогурт без добавок — 100 гр.
Кориця мелена — 1/4 чайної ложки
Імбир сушений мелений — 1 столова ложка
Коріандр мелений — 1 чайна ложка
Перець чорний мелений — 1 чайна ложка
Чікен масала — 1 чайна ложка
Насіння гірчиці — 1 столова ложка
Каррі — 1 чайна ложка
Сіль — за смаком

Як приготувати Курка запечена цілком у духовці

Процес приготування запеченої курки в духовці досить простий, але вимагає часу.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування запеченої курки в духовці.

Часник видавити через землянку.

Корінь імбиру натерти на дрібній тертці і додати до выдавленному часнику.

До часниково-імбирною суміші додати корицю, чорний мелений перець, мелений коріандр, мелений імбир, чікен масалу, каррі та насіння гірчиці, перемішати.


Додати мед і перемішати.

Додати гірчицю, йогурт, майонез і сіль, перемішати.

Замаринувати курку в маринаді як мінімум на 5 годин. Краще залишить її на ніч.

Викласти курку на деко або сковороду й запікати при 200 градусах близько години, потім збільшити температуру до 230 градусів і запікати ще близько 20-30 хвилин, періодично поливаючи залишками маринаду.



Курка запечена в духовці готова. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Ніжний вершковий паштет з курячими сердечками